ResQU i samarbete med Data Respons

- Vi är mycket glada att Data Respons ville ta sig an vårt utvecklingsprojekt, söksystemet Hepkie, för helikoptrar säger Andreas Ekengren VD på ResQU AB.

 

ResQU AB bryter ny mark inom GSM-teknologin med söksystemet Hepkie for räddningshelikoptrar. Projektet genomförs i samarbete med Data Respons som bidrar med utveckling och industrialiseringen av systemet som utöver en hög grad av teknisk komplexitet ska tåla extrema miljöförhållanden.


Pejlar vanliga mobiltelefoner
ResQU ABs sökutrustning, Hepkie, pejlar nödställdas mobiltelefoner på över 25 km avstånd. Systemet fungerar med vanliga mobiltelefoner är operatörsoberoende och fungerar oavsett om den nödställde har täckning. Med Hepkie kan räddningsorganisationer snabbare finna och undsätta människor i nöd i öde områden, efter snöskred eller vid stora katastrofer som jordbävningar. Systemet ger även minskad riskexponering för räddningspersonalen.

 

Bryter ny mark
- Eftersom produkten har mycket hög teknisk komplexitet var valet av leverantör extra viktigt. Med detta projekt bryter vi helt ny mark i GSM-världen. Helikoptersystemet är det första i en serie av produkter ResQU kommer att utveckla och vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Data Respons, säger Andreas Ekengren VD på ResQU AB.

 

- Detta är ett krävande uppdrag med en spännande potential. Vi ska bidra med utveckling och industrialisering av en produkt som skall tåla extrema miljöförhållanden. Det innebär att Data Respons utvecklar, tester och levererar sökenheter klara för montering i helikopter medan kunden fokuserar på applikationsutvecklingen i produkten säjer Anders Alvin i Data Respons.

For ytterligare information:
Vänligen kontakt Anders Alvin på Lundinova AB som er en del av Data Respons. Tel: +46 705 932138.

Mer information om Data Respons finns på: http://www.datarespons.se